Hlavní obsah

V Holoubkově hoří haly, zasahuje 16 jednotek hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holoubkov
Aktualizováno

Hasiči od časného rána bojují s rozsáhlým požárem průmyslového objektu v Holoubkově na Rokycansku. Podle prvních informací hasičů začaly ve firmě hořet dřevené stoly, požár se rozšířil i na objekt. Nyní už hoří dvě haly, řekla mluvčí hasičů Alena Marešová.

Článek

Oheň, který vypukl po 4:00, je vidět z dálky. Na místě zasahuje 16 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů z celého okolí s více než dvěma desítkami kusů požární techniky.

Foto: ČTK

Od ranních hodin bojují hasiči s požárem průmyslového objektu v Holoubkově na Rokycansku.

"Zatím stále hasíme, škoda byla předběžně odhadnuta na deset milionů korun," uvedla Marešová.

Foto: ČTK

Požáru v Holoubkově přihlíží několik lidí včetně zaměstnanců z hořícího průmyslového objektu.

Z hořícího objektu se valí hustý dým. Zásah hasičů sleduje mnoho lidí, včetně zaměstnanců podniku, kteří přišli ráno do práce. Požár zachvátil areál firmy Weiler, jež podle informací na svých internetových stránkách patří k nejstarším výrobcům obráběcích strojů v Čechách. Sortiment zahrnuje kovoobráběcí stroje.

Ohnisko požáru bylo v hale takzvané pucírny, v níž se provádí leštění kovů. „Oheň objevili ve čtyři ráno dva zaměstnanci. Napřed se jej marně pokoušeli uhasit hasicím přístrojem, pak přivolali hasiče,“ řekl Právu Alena Marešová.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Hasiči dohašují požár v areálu holoubkovské firmy Weiler.

„Museli jsme využít i vysokotlaké zařízení Cobra, které umožňuje hasit i řezat zároveň. Dohašování potrvá několik dalších hodin,“ upozornila Marešová. Zásah podle ní komplikovala členitost objektů i fakt, že pro vodu museli hasiči až do nedaleké obce Mýto. Hned vedle zasaženého areálu je sice rybník, ten je ale nyní vypuštěný.

Kouř byl sice cítit i několik kilometrů od Holoubkova, evakuace obyvatel ale nebyla nutná. „Situaci monitorovala specializovaná laboratoř,“ doplnila Marešová.

Foto: Ivan Blažek, Právo

V Holoubkově zasahovalo šestnáct jednotek hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám