Hlavní obsah

Policista loupil na Teplicku čtyřikrát

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Policista zadržený po pondělním přepadení banky v Oseku na Teplicku je podezřelý, že má na svědomí celkem čtyři bankovní loupeže, při kterých způsobil škodu přes milión korun. Soudce ve čtvrtek na policistu uvalil vazbu.

Článek

Dopadení pachatele ozbrojeného loupežného přepadení záhy po činu nebylo náhodné. Inspekce ministerstva vnitra a kriminalisté začali policistu patřícího pod pražské policejní ředitelství podezírat z přepadení bank na začátku letošního června, při vyšetřování jiných bankovních loupeží na Teplicku.

Ve všech případech byl maskován a vynutil si vydání hotovosti pod pohrůžkou střelné zbraně, v jednom případě použil i nůž s vysunutým ostřím. Jednalo se o pobočku Komerční banky v Krupce, odkud si v březnu a následně dubnu odnesl hotovost přesahující dohromady 500 tisíc korun.

„V květnu stejným způsobem donutil vydat personál finanční hotovost v pobočce České spořitelny v Oseku, tedy na stejném místě, kde jej pracovníci inspekce ve spolupráci se zásahovou jednotkou v pondělí zadrželi,“ informovala mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám