Hlavní obsah

Zbraně převezl na motorce přes půl Evropy, v Praze ale udělal fatální chybu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté zadrželi v noci na pátek cizince, který ukradl v zahraničí zbraně a na motorce je převezl do Čech. Odhalilo ho spaní ve spacáku u městského hřbitova v hlavním městě, kde si jeho bivakování všimla policejní hlídka.

Článek

Husarský kousek byl na začátku a fatálně špatný úsudek na konci zlodějské akce, kterou předvedl teprve 21letý cizinec. Podařilo se mu v Holandsku ukrást větší množství zbraní, které převezl na motocyklu do Česka. Tady ho však zadrželi policisté, když si ustlal ve spacáku u hřbitova.

Mladík kradl v Holandsku původně počítač, při akci ale našel také zbraně. Sebral je spolu s motorkou a dal se na cestu přes Evropu do Čech. S velmi slušným zbrojním arzenálem dojel až do Prahy, kde už byl unavený a rozhodl se přespat. Špatně si však vybral místo.

Hlídka si ho všimla u městského hřbitova v Evropské ulici v Praze 6 a šla zjistit, proč tam mladík nocuje. „Policisté zjistili, že je motorka ukradená, pak našli také tři útočné zbraně, samopaly, speciální pistoli a pět tisíc nábojů se zásobníky,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Doplnila, že muž byl se souhlasem holandských justičních úřadů zadržen a pravděpodobně skončí v cele předběžného zadržení do jeho vydání do Holandska. „Muž byl zadržen jen krátce před tím, než na něj byl vydán mezinárodní zatykač,“ doplnila mluvčí.

Uvedla také, že mladík převezl na motocyklu přes Evropu takový zbrojní arzenál, který policisté stěží naložili do služebního vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám