Hlavní obsah

Zloději bili strážného sekerou, při útěku jim odpadlo z auta kolo

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Kvůli několika korunám neváhala v úterý navečer trojice zlodějů zaútočit sekerou na strážného v areálu uhelných dolů u Bíliny na Teplicku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Trojice mužů ve věku 37, 26 a 15 let se vydala na lup do zakázaného prostoru, kde demontovala a následně do vozidla naložila několik desítek válečků z pásu dopravníku. Když chtěli s lupem odjet, zastavil je strážný bezpečnostní agentury. Pokusil se vzít z jejich auta klíče ze zapalování, aby jim zabránil v úniku.

„To se ale lapkům nelíbilo, řidič proto strážného několikrát udeřil pěstí. Spolujezdec pak vytáhl sekeru, kterou jej několikrát udeřil do rukou. Sekeru pak předal dozadu mladistvému, který v útoku pokračoval. Po útoku na hlavu, vytáhl strážný z obavy o svůj život pistoli,“ popsal útok agresivních zlodějů teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Násilníci se zřejmě zbraně zalekli, a tak se pokusili z místa urychleně ujet. Jejich vozidlu ale po několika metrech upadlo kolo. Na pomoc napadenému muži přispěchali jeho kolegové, kteří výtečníky zadrželi.

„Všichni tři byli obviněni z trestných činů krádeže a pokusu těžkého ublížení na zdraví, za které by je mohl soudce poslat až na deset let za mříže, mladistvému agresorovi hrozí s ohledem na věk pouze poloviční trest,“ připomněl Vítek a dodal, že zranění pracovníka bezpečnostní agentury jsou naštěstí pouze lehká.

Reklama

Výběr článků

Načítám