Hlavní obsah

Na Prostějovsku šetří policie násilnou smrt

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Trestný čin, na nějž doplatil smrtí jeden člověk, vyšetřují kriminalisté na Prostějovsku. K události došlo v obci Prostějovičky, dvanáct kilometrů jihozápadně od Prostějova. Policie zatím nechce být v případu konkrétní.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Policisté vyšetřují případ ublížení na zdraví s následkem smrti. Kvůli povaze věci tento případ spadá do kompetence kolegů Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci,“ řekla mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová.

„Mezi dvěma muži došlo krátce před půlnocí ze středy na čtvrtek ke slovní a pak i fyzické potyčce. Následkem bylo úmrtí třiapadesátiletého muže. Případ si převzali kriminalisté Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Padesátiletého muže podezírají z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Policie vydala podnět na uvalení vazby,“ sdělil Michal Pižurin z olomouckého krajského policejního ředitelství.

Pachateli hrozí odnětí svobody až na deset let.

„Mohu potvrdit, že u nás došlo k nešťastné události. Pokud já vím, tak to ale údajně nebyla vražda. Faktem je, že šlo o občana z Prostějoviček a dva jeho kamarády. Hlavní roli tam pravděpodobně hrálo popíjení alkoholu. Podrobnosti nemohu popisovat, ostatní už vám může sdělit policie,“ řekla starostka Prostějoviček Zdeňka Růžičková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám