Hlavní obsah

Pokud mi nedáte tržbu, zapálím se, vyhrožoval muž na benzínce

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Neobvyklým způsobem vyloupil čerpací stanici ve Fulneku na Novojičínsku šestadvacetiletý muž. Polil se benzínem a vyhrožoval obsluze, že pokud nedostane tržbu, tak zapálí sebe i celou prodejnu. Navíc začal obsluhující ženě vyhrožovat, že ji zastřelí pistolí, kterou má v batohu. Žena se bála o svůj život, proto mu raději peníze z pokladny vydala.

Článek

Policie však muže zhruba po dvou týdnech dopadla a obvinila ho z loupeže.

„Muž přišel na čerpací stanici a načerpal si do plastové láhve litr a půl benzinu. Vešel do prodejny a chtěl po obsluze cigarety, zapalovač a minimálně 10 tisíc korun. Obsluhující mu však peníze odmítla vydat. Muž jí začal vyhrožovat, že se polije benzinem a zapálí sebe i prodejnu. Žena jej však poslala pryč, proto se muž polil benzinem po krku i hlavě a znovu požadoval peníze. Když začal vyhrožovat i tím, že ji zastřelí zbraní uloženou v batohu, obsluha mu raději peníze vydala,“ popisoval událost novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Dodal, že se jedná o šestadvacetiletého muže z Opavska, který se již v minulosti dopouštěl jiné trestné činnosti, převážně majetkového charakteru.

„Po loupeži na čerpací stanici ve Fulneku, kterou spáchal v úterý 31. května kolem 6. hodiny ráno, odešel i s ukradenou hotovostí po silnici směrem na Odry. Policie jej zadržela 16. června. Rozhodnutím soudu byl muž umístěn do vazební věznice. Je obviněný ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a zločinu loupeže,“ upřesnil Gřes. Za toto jednání mu hrozí vězení v délce od dvou do deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám