Hlavní obsah

Cizinec si odsedí čtyři roky, znásilněná 62letá žena líčila otřesné zážitky

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž
Aktualizováno

Okresní soud v Kroměříži poslal v úterý do vězení na čtyři roky cizince, který podle verdiktu znásilnil 62letou ženu. Polák Andrzej Mieczyslaw Brewiński se skutků dopustil loni na přelomu srpna a září v ubytovně v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Muž svou vinu popřel, hrozilo mu až desetileté vězení.

Článek

Podle obžaloby si muž na poškozené na ubytovně, kde oba bydleli, vynutil násilím orální sex a několikrát také pohlavní styk. Žena se údajně aktivně bránila, ale podle státního zástupce jí muž vyhrožoval, že pokud nepřestane křičet, tak ji zabije. Zabitím jí údajně hrozil také v případě, že se obrátí na policii nebo se někomu svěří.

Obžalovaný nejprve odmítl, že by s ženou spal. Později u soudu ale přiznal, že spolu měli několik pohlavních styků. Podle Brewińského ale byly vždy dobrovolné. Poškozená jeho tvrzení odmítla s tím, že se jednalo o "otřesné zážitky".

Obžalovaný, který je stíhán vazebně, byl v Polsku již dvakrát soudně trestán. Podle státního zástupce se jednalo o domácí násilí, přičemž v jednom případě muž vzal dokonce na ženu také nůž.

Reklama

Výběr článků

Načítám