Hlavní obsah

Zloděj auta ujížděl policistům, nezastavily ho ani výstřely

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny

Třemi výstřely do vzduchu ze služební pistole se v pátek snažili lounští policisté zastavit ukradený nákladní automobil. „Třiatřicetiletý řidič se snažil policisty opakovaně vytlačit ze silnice a choval se velmi nebezpečně,“ informovala Právo lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Policisté se vůz jedoucí po silnici R7 z Chomutova na Louny snažili zastavit u Postoloprt. Řidič náklaďáku však na znamení nereagoval, začal ujíždět a bezohlednou a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

„Když na opakované znamení policejní hlídky o zastavení nereagoval, použili policisté služební zbraň k varovnému výstřelu do vzduchu,“ uvedla Střelcová.

Ani to však ujíždějícího piráta nepřimělo vůz zastavit. V neobydleném místě proto policisté varovný výstřel zopakovali, ale podezřelý muž policejní vůz na komunikaci stále blokoval.

„Policisté proto potřetí přistoupili k použití zbraně. Tentokrát mířili na zadní pneumatiku pronásledovaného vozidla. Podezřelý následně sjel ze srázu do pole, kde se ho policistům podařilo dostihnout a zadržet,“ popsala Střelcová konec honičky.

Dodala, že při zákroku nebyl nikdo zraněn, újmy nedostál ani služební vůz policie. Použití zbraně bylo vyhodnoceno jako oprávněné. Podezřelý byl předán chomutovským policistům, kteří na případu pracují a v jejichž regionu byl vůz odcizen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám