Hlavní obsah

Muž nalezený při požáru v Radlíku u Prahy byl zavražděn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž, jehož tělo v pátek brzy ráno nalezli hasiči při požáru v Radlíku u Prahy, byl zavražděn. V souvislosti s tím už policisté zadrželi 35letého muže, který bude z jeho vraždy obviněn. Oznámil to mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa. Muži hrozí až 18 let za mřížemi.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Údajný vrah je podle Truxy vyslýchán a policisté podají návrh na jeho vzetí do vazby. "Příčinu úmrtí určí až pitva. Bližší informace k případu budou v pondělí," dodal Truxa s tím, že zavražděnému bylo 49 let.

Mrtvolu muže hasiči našli při požáru rodinného domu, který se v Radlíku rozhořel v noci na pátek. "Při prohlídce toho objektu a dohašovacích pracích byla nalezena mrtvola muže neznámé totožnosti. Co bylo příčinou úmrtí, je předmětem dalšího šetření," řekl mluvčí policejního oddělení Praha - venkov Zdeněk Chalupa. Dům byl podle něj normálně obývaný.

Hasiči podle mluvčí Lenky Kostkové k případu vyjížděli před 21:30, požár se jim podařilo dostat pod kontrolu po 22:00. "Jednalo se o jednopatrový domek, kde hořelo dřevo složené na schodišti. Od ohně na schodech pak chytly dřevěné stropy a vybavení domku," uvedla mluvčí.

Celý dům byl podle ní silně zakouřený, v jedné místnosti později hasiči objevili mrtvého muže. Požár poté dohasili a před půlnocí předali místo policistům. Příčinu požáru podle Kostkové hasiči stále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám