Hlavní obsah

Jízdou v opilosti nespáchal bývalý šéf policejních letců trestný čin, tvrdí inspekce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřování bývalého šéfa policejních letců Vladimíra Panenky, který byl kvůli řízení v opilosti podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, inspekce policie ukončila. Jeho potrestání předala s podezřením na spáchání přestupku ke kázeňskému projednání jeho nadřízenému.

Článek

Řekla to v pátek mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová. Podle mluvčí policejního prezidia Dagmar Bednarčíkové ale Panenka k 30. dubnu požádal o propuštění ze služebního poměru. Řízení o přestupku však podle ní zatím skončeno nebylo. S ohledem na skončení služebního poměru policie případ postoupila pražskému magistrátu.

"Odešel ale se všemi nároky na výsluhy," řekla Bednarčíková.

Začátkem března bývalého šéfa letců zadrželi pracovníci policejní inspekce značně opilého v pražské Libuši. Elitní policista byl tehdy téměř okamžitě zproštěn výkonu služby.

Mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká tehdy řekla, že bude-li věc vyhodnocena jako trestný čin, může policejní prezident Petr Lessy rozhodnout o jeho propuštění ze služebního poměru. Pak by Panenka neměl nárok na výsluhy a čekal by ho soud.

Panenka vedl leteckou službu více než deset let. Zároveň byl jedním z pilotů, z vrtulníku tak pátral po pohřešovaných lidech, sledoval ujíždějící řidiče a při dopravních nehodách dopravoval zraněné co nejrychleji do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám