Hlavní obsah

Pražský sportovní funkcionář měl znásilnit několik chlapců, nejmladšímu bylo 14

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie na konci letošního dubna obvinila pětatřicetiletého funkcionáře významného sportovního klubu z Prahy 5 ze znásilnění několika svěřených dětí. Jednalo se o chlapce v oddíle, nejmladšímu zneužitému bylo čtrnáct let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž je obviněn také z ohrožování výchovy dítěte. Muž svěřené děti údajně znásilňoval zhruba od července minulého roku. Řekla to mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

„Muž byl obviněn ze znásilnění několika chlapců, kterým bylo v době spáchání skutků mezi čtrnácti až sedmnácti roky,“ řekla Novinkám Zoulová.

"Konkrétnější však ve výčtu trestné činnosti nebo nějakých podrobnostech být nemohu vzhledem k nízkému věku poškozených," uvedla mluvčí s tím, že ochrana obětí je zde na prvním místě.

Podle ní v tuto chvíli není možné zveřejnit ani přesný počet obětí, protože vyšetřování není stále u konce. "Zatím není ani zadokumentováno, kolik obětí přesně bylo," dodala Zoulová.

K případu se nevyjadřuje ani státní zastupitelství, které pouze potvrdilo, že ho dozoruje. Muži hrozí v případě uznání viny mnoho let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám