Hlavní obsah

Hasiči bojovali pět hodin s velkým požárem stodoly na Opavsku

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Velmi složitý zásah mají za sebou moravskoslezští hasiči. Od sobotního večera do nedělního rána se snažili dostat pod kontrolu rozsáhlý požár stodoly a dvou přilehlých budov v Moravici na Opavsku.

Článek

Na místě zasahovalo čtrnáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Nakonec se jim v noci oheň podařilo zlikvidovat. Škodu vyčíslili na téměř jeden milión korun. Při požáru nebyl nikdo vážně zraněn, musela však být uzavřena silnice do Melče.

„Hasičům dělal problém nízký tlak v hydrantové síti, proto museli pro vodu do cisteren jezdit do nedaleké obce Melč. Dalším problémem byl silný vítr, který neustále zafoukával ohniska požáru a srážel hustý dým na hořící objekty. Hasiči proto museli zasahovat v dýchací technice,“ popisoval událost mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster a dodal, že naštěstí se jim podařilo vynést z objektu dvě propan-butanové láhve a ochlazením vodními proudy tak zabránili jejich explozi.

„Po likvidaci požáru ještě na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů z Melče, kteří hlídají, aby nedošlo k novému rozhoření skrytého ohniska požáru. Jeho příčinu vyšetřují hasičtí odborníci i Policie ČR,“ dodal Faster.

Reklama

Výběr článků

Načítám