Hlavní obsah

Na Opavsku hoří stodola, zasahuje deset jednotek hasičů

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči z Moravskoslezského kraje zasahují u velkého požáru stodoly v Moravici na Opavsku. K hořící stodole jsou přistavěny další budovy, z nichž již na dvě se požár rozšířil i přes intenzivní hašení jednotek hasičů. Dvě sousední obytné budovy se zatím hasičům daří před ohněm chránit.

Článek

„K požáru hasiči z Opavy a Vítkova vyjeli v sobotu pár minut před 18. hodinou. Dorazili také dobrovolní hasiči z obcí Melč a Litultovice. Po příjezdu na místo však všichni zjistili, že se jedná o rozsáhlý požár stodoly a již hoří skoro celá její střecha o rozloze 300 metrů čtverečních. Velitel zásahu proto na místo povolal další jednotky,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Po 19. hodině již u požáru bylo 14 vozidel profesionálních i dobrovolných hasičů. „Kolem hořící stodoly je úplně zastaven provoz na sousední silnici, která vede do sousední obce Melč. Dopravu kontrolují policisté,“ dodal Faster s tím, že kvůli nízkému tlaku v hydrantové síti musí hasiči zásobovat cisterny vodou až z Melče.

„Na místě je již i vyšetřovatel příčin požárů. Požár se zatím stále nepodařilo lokalizovat,“ sdělil v sobotu po 19. hodině mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám