Hlavní obsah

Muži, který v lese osahával a znásilnil dívku, potvrdil soud sedm let

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Senát Krajského soudu v Hradci Králové poslal v pátek znovu na sedm let do vězení Ondreje Chylku (44) z Rychnovska za loňské znásilnění a pohlavní zneužití třináctiletého děvčete. Je to stejný trest, který hradecký soud vynesl už loni v prosinci. Verdikt ale po Chylkově odvolání zrušil Vrchní soud v Praze a vrátil kauzu zpět do Hradce k provedení dalších důkazů.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Ondrej Chylka v soudní síni při jednom z minulých jednání.

Článek

Ačkoliv se Chylkův obhájce Jaroslav Veska snažil zpochybnit věrohodnost výpovědi poškozené dívky, trestní senát se přiklonil k názoru státního zástupce Milana Šimka. Ten v závěrečném návrhu zdůraznil zejména to, že výpověď dívky byla po celou dobu trestního řízení konzistentní a vykazovala jen nepodstatné změny.

Kdyby se chtěla pomstít, proč by se pak rovnou neobrátila na policii?
soudce

Soud také odmítl argument obhajoby, že dívka si obvinění vymyslela kvůli tomu, aby se Chylkovi pomstila za to, že jí překazil blízké vztahy se svým synem. „Kdyby se chtěla pomstít, proč by se pak rovnou neobrátila na policii? Ona se ale nejprve svěřila lidem, s nimiž měla blízké vztahy a teprve na jejich naléhání všechno oznámila,“ konstatoval předseda senátu Petr Mráka.

Podle znění rozsudku se Chylka žalovaných činů dopustil začátkem loňského července. Na Rychnovsku se zúčastnil zabíjačky u známých, kde byla i později zneužitá dívka. Chylka za ní přišel brzy ráno do pokoje, kde spala, svlékl ji a obtěžoval osaháváním.

Věděl, že je dívka nezletilá

Totéž zopakoval poté, kdy dívku vezl svým autem do Kostelce nad Orlicí. Odbočil do lesa, zastavil, chytil ji za ruku, pokusil se ji políbit a pak ji násilím vytáhl ven a začal osahávat. Nakonec ji přinutil, aby ho rukou uspokojila. Chylka přitom věděl, že je nezletilá. Znalci zjistili, že zážitek naštěstí na dívce nezanechal žádnou psychickou újmu.

Chylka se pátečního vyhlášení rozsudku nezúčastnil. Státní zástupce byl s verdiktem spokojený a práva na odvolání se vzdal, obhájce se ale na místě odvolal, takže věc bude znovu zkoumat vrchní soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám