Hlavní obsah

Na R35 se převrhla cisterna s naftou, silnice byla hodiny zavřena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na rychlostní komunikaci R35 havarovalo ve čtvrtek na 242. km ve směru z Olomouce na Mohelnici nákladní auto s cisternou převážející naftu. Silnice byla po dobu vyproštění vozidla ve směru na Mohelnici a poté i obousměrně na několik hodin uzavřena a doprava odkloněna.

Článek

"Hasiči nezjistili únik nafty z cisterny, asi 200 litrů nafty uniklo z nádrže nákladního vozu," řekl krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Od 18:00 policisté silnici uzavřeli v obou směrech kvůli vyprošťování havarované soupravy. Ve směru na Olomouc byla zprůjezdněna ve 20:30, ve směru na Mohelnici bude kvůli dekontaminaci místa nehody uzavřena minimálně do půlnoci.

"Nákladní vozidlo jelo ve směru od Mohelnice na Olomouc. Zřejmě ale dostalo smyk, přerazilo svodidla a havarovalo v opačném směru čtyřproudové vozovky. Silnice ve směru na Mohelnici bude zřejmě uzavřena několik hodin, úsek lze objet odklonem přes Mladeč," uvedl krajský policejní mluvčí Michal Pižurin. Podle něj řidič vyvázl z nehody bez zranění, dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní.

Hasiči zachytili sorbentem uniklou naftu z nákladního auta, které leželo na boku. "Cisterna převážela asi 15.000 litrů nafty. Únik z ní jsme nezaznamenali. Speciální technika auto postavila zpět na kola i s nákladem, naftu nebylo nutné přečerpat," doplnil Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám