Hlavní obsah

Rodina v Praze málem utýrala babičku k smrti

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ze začátku se zdálo, že jde o další otřesný případ týrání dětí. Z bytu se ozývaly rány, křik a bití. Jenže po odhalení události se ukázalo, že krutě týraná byla babička, která skončila v nemocnici. Z dětí se tentokrát málem stali také tyrani. Případ šetří policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve dvoupokojovém pražském bytě, jehož adresu kvůli probíhajícímu vyšetřování nemůžeme uveřejnit, podle informací z okolí rodiny v otřesných podmínkách přebývala žena se svým druhem, třemi dětmi a babičkou.

Měl je chodit navštěvovat ještě bezdomovec, který jim čas od času nosil peníze. Dalším zdrojem peněz byly zřejmě dávky dvaašedesátileté babičky. S ní, podle informací z okruhu znalého prostředí, její dcera, druh, a co je na celé věci nejotřesnější, zřejmě i nezletilé děti údajně dlouhodobě zacházeli tak krutě, že ve chvíli, kdy zasáhla pražská policie, musela okamžitě do nemocnice.

„Zatím policie prověřuje všechny okolnosti události a vzhledem k probíhajícímu vyšetřování mohu pouze potvrdit, že byla po našem zásahu v nemocnici hospitalizována žena ročník čtyřicet devět se stopami násilí na těle, které byly i staršího data,“ řekla Právu pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Děti byly umístěny do Klokánku

Děti byly vyslechnuty vyšetřovateli a umístěny do náhradní rodinné péče zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, tedy do Klokánku.

„Všechny tři děti se v Klokánku rychle adaptovaly. Jsou hodné a jsou tu u nás spokojené. Nejsou s nimi žádné problémy. Dokonce jim i velmi prospívá, že se mohou nyní stýkat se svým otcem, v čemž jim matka předtím bránila. Z toho byly také velmi špatné, takže jsou nyní mnohem šťastnější. Kam přesně byly děti umístěny, ovšem vzhledem k jejich ochraně nemohu říci,“ potvrdila lepšící se stav sourozenců ředitelka Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková.

Kromě toho, že děti matka z domu téměř nikam nepouštěla a musely zde žít v téměř nelidských podmínkách, měla podle člověka z blízkého okolí navádět minimálně svého nejstaršího potomka, aby se k babičce choval podobně krutě jako ona a její druh.

Nyní se v přízemním bytě, kde bydlela týraná seniorka se svou rodinou, za oprýskanými dveřmi nikdo nehlásí. Jeden ze sousedů týrané ženy se Právu svěřil, že i on si všiml, že v této domácnosti se děje něco zlého. „Byly slyšet tak velké rány, že se nám třásla podlaha. To se může stát i normálně, ale u nich to bylo doprovázeno strašným křikem,“ uvedl soused, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám