Hlavní obsah

Šéfka realitní kanceláře je obviněna z mnohamiliónové zpronevěry

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Až deset let vězení hrozí ředitelce jedné pražské realitní kanceláře za to, že zpronevěřila peníze svých klientů. Čtyřiačtyřicetiletou manažerku z Tachovska státní zástupce vinní z trestných činů zpronevěry a podvodu. Škoda je podle náměstka plzeňské krajské státní zástupkyně Zbyňka Egera přes osm miliónů korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Od klientů si nechala zasílat peníze určené na úhradu kupní ceny prodávaných nemovitostí a daně z jejich převodu přímo na konto realitní kanceláře a nikoliv na depozitní bankovní účet, tak jak to ukládají příslušné směrnice. Takto získané finanční prostředky pak v rozporu s účelem jejich svěření používala jednak k hrazení běžných výdajů realitní kanceláře a jednak pro svoji osobní potřebu,“ popsal Eger nezákonné jednání ženy.

Ti šťastnější klienti se částky za prodej nemovitosti dočkali třeba s půlročním zpožděním, a to z peněz, které obviněná ředitelka vybrala zase od jiných klientů.

„Bylo to takové vytloukání klínu klínem. Na konci toho řetězce zůstali klienti, kteří dodnes neviděli ani korunu,“ řekl jiný zdroj, který má o stavu vyšetřování přehled.

Případ rozplétali detektivové z plzeňské expozitury z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality. Zadokumentovali osm podvodných případů, a to v období od června 2009 do loňského března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám