Hlavní obsah

Všichni tři aktéři povolební rvačky na úřadě v Klokočné byli obviněni

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klokočná

Po pěti měsících od bitky na Obecním úřadě v Klokočné u Prahy byli obviněni všichni tři její účastníci z trestného činu rvačky. Na úřadě se loni v říjnu porvali odstupující starosta se dvěma bývalými zastupiteli.

Článek

„Všem třem účastníkům potyčky bylo sděleno obvinění z trestného činu rvačky,“ sdělila Novinkám policejní mluvčí Prahy-venkov Štěpánka Zatloukalová.

„Dne 21. února  2011 byl u Okresního soudu Praha - východ podán návrh na potrestání tří účastníků předmětného fyzického střetu,“ informoval Novinky státní zástupce pro Prahu-východ Martin Suska.

Za trestný čin rvačky může soud uložit až rok vězení. V případě, že dojde k vážnějšímu poškození zdraví, může sazba narůst až k pěti letům. Policie brzy po incidentu uvalila na případ informační embargo.

Ke rvačce došlo 25. října okolo půlnoci. Do místnosti tamního obecního úřadu vešel bývalý starosta Šebek, kde seděli dva již odstupující zastupitelé. Následně došlo k bitce, jejíž průběh obě strany hodnotí rozdílně. Šebek tvrdil, že byl oběma muži surově napaden.

Starosta Klokočné při sebeobraně vyrazil zub místnímu zastupiteliVideo: Novinky

Místostarosta František Bártek (nez.) však jako původce agrese označil Šebka, který podle něj slovně napadl bývalého zastupitele Miroslava Kuklu, který v posledních volbách neuspěl. "Co tady děláš, vypadni! Ty už nejseš zastupitel," měl podle Bártka Šebek křičet na Kuklu. Poté jej podle Bártka napadl. [celá zpráva]

Šebek skončil v nemocnici se zlomeným žebrem a prasklou klíční kostí, Kukla měl vyražený zub.

Místostarosta Klokočné se vyjadřuje k potyčce se starostou ŠebkemVideo: Novinky

Všichni tři účastníci incidentu byli po několik let členy vedení obce, Bártek se svým kolegou, který se aktivně účastnil rvačky, v právě uplynulých volbách do zastupitelstva obce neúspěšně kandidovali, dosluhující starosta Šebek se již voleb nezúčastnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám