Hlavní obsah

Za rasový útok na chlapce uložil soud 2,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Okresní soud v Příbrami ve čtvrtek vyměřil 2,5 roku vězení Filipu Bejšovci kvůli rasově motivovanému útoku na nezletilého chlapce tmavé pleti. Soud uznal Bejšovce vinného z ublížení na zdraví a výtržnictví.

Článek

Obžalovaný byl za napadení v Počepicích již dříve odsouzen na 2,5 roku, proti rozsudku se ale odvolal a krajský soud případ vrátil státnímu zástupci k došetření.

Podle obžaloby Bejšovec maskovaný tmavou motocyklistickou přilbou napadl v srpnu 2008 v Počepicích chlapce, který se tam účastnil taneční školy. Třikrát ho údajně uhodil obuškem, dvakrát do ramene a jednou do ruky. Hoch, jehož otec je Dominikánec a matka Češka, utrpěl zlomeninu malíčku a pohmožděniny. Léčil se přes pět týdnů. Bejšovec vinu odmítá.

Obžalovaný byl v minulosti už odsouzen za rasově motivovaný útok v Rožmitále pod Třemšínem na 2,5 roku vězení s podmíněným odkladem. Ve zkušební době se ale dopustil dalšího rasově motivovaného trestného činu, za který ho soud poslal na rok do vězení. Ještě předtím, než do něj nastoupil, ale podle soudu zbil chlapce v Počepicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám