Hlavní obsah

Na silnici shořelo auto za dva a půl miliónu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod
Aktualizováno

Rozsáhlý požár zničil v úterý odpoledne luxusní osobní auto na silnici u Starého Hrozenkova na Uherskohradišťsku. Škoda na novém autě činí 2,5 miliónu korun.

Článek

„Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů ze Starého Hrozenkova, Bánova a Nivnice. Později na místo vyjel další speciál ze Zlína, a to na odtažení vraku auta. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. BMW X6,“ informoval mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Řidič při jízdě na Bánov zjistil závadu na vozidle, kterou mu hlásil varovný a kontrolní systém přes palubní desku auta. Muž ihned s vozem zastavil nedaleko odbočky na obec Březová. Po zastavení vyšlehly plameny, které v krátké době zasáhly kompletně celé vozidlo. Rozsáhlý požár a vysoké plameny začaly ohrožovat také okolní porost,“ popsal Mitáček.

Z hasičů jako první dorazili profesionálové z Uherského Brodu. Celé auto bylo zachváceno plameny, které se hasičům podařilo postupně srazit a požár uhasit. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Hasiči rovněž zabránili rozšíření požáru do okolní trávy a nízkého porostu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitel si odhadl škodu na zcela zničeném a novém luxusním autě na 2,5 mil. Kč. Pravděpodobná technická závada vozidla bude dále zkoumána. K odtažení vraku si nechal vyšetřovatel vyslat speciální vozidlo hasičů ze Zlína, na jehož korbě bylo zničené auto přepraveno do Uherského Hradiště k dalšímu podrobnému ohledání.

Foto: Profimedia.cz

BMW X6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám