Hlavní obsah

Lékař si vymyslel loupež, aby se vetřel do přízně milované policistky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

Vodil policisty za nos jenom proto, aby mohl být na blízku své milované. To je příběh lékaře z nemocnice v Mariánských Lázních, jehož srdce vzplálo k policistce z místní služebny. A protože žena nebyla jeho lásce příliš nakloněna, vymyslel způsob, jak ji vidět, i kdyby tisíckrát nechtěla.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Použil přitom jednoduchý trik – ohlásil, že se stal obětí lupičů, a spoléhal na to, že jeho milá bude případ vyšetřovat. Když později vyšla pravda najevo, lékař se zhroutil a nyní je hospitalizován na psychiatrii.

„Kriminalisté prověřovali případ loupežného přepadení, které nahlásil dvaačtyřicetiletý muž z Mariánských Lázní. Mělo k němu dojít za bílého dne na rušné komunikaci. Poškozený tvrdil, že ho napadli čtyři muži, kteří mu násilím odcizili notebook a fotoaparát,“ řekla mluvčí krajské policie Andrea Pomichalová s tím, že kriminalisté se případem začali ihned velmi intenzívně zabývat.

„Posléze se ale ukázalo, že dotyčný muž si vše vymyslel. Z tohoto důvodu věc policie odložila,“ dodala Pomichalová. Za smyšlenou loupež policie lékaře nijak trestat nebude.

Ředitel mariánskolázeňské nemocnice Petr Tuháček nechtěl exces lékaře z chirurgického oddělení příliš rozebírat. „Něco o tom vím, ale nechci tu věc komentovat,“ uvedl šéf špitálu. Připustil však, že s lékařem komplikace jsou.

„V tuhle chvíli je hospitalizován a léčí se. Prochází celou řadou osobních peripetií, které mu přerostly přes hlavu a které vyústily i ve zdravotní problémy psychického rázu. Zasáhli jsme ve chvíli, kdy jsme měli pocit, že jeho osobní problémy začínají prolínat do práce,“ pokračoval Tuháček. Nemocnice ale lékaři přesto dala šanci.

„Má na to tři měsíce, aby se dal dohromady. Pokud si budeme jistí, že je v pořádku jak zdravotně, tak i v té osobní rovině, může nastoupit zpátky. Po odborné stránce je to totiž velni schopný a kvalifikovaný lékař. V práci se osvědčil, dokud nevyplavaly na povrch všechny ty jeho problémy,“ řekl dále Tuháček. I sám lékař projevil snahu se napravit. „Osobně mu držím palce a doufám, že se mu to podaří,“ uzavřel Tuháček.

Reklama

Výběr článků

Načítám