Hlavní obsah

Favorit na Opavsku najel zezadu do koňského povozu

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štáblovice

Údajně kvůli oslnění zapadajícím sluncem neviděl na silnici před sebou 42letý řidič Škody Favorit koňský povoz a zezadu do něj narazil. Dva muži sedící na povozu byli zraněni a jeden ze dvou zapřažených koní uhynul. Nehoda se stala v pondělí odpoledne na silnici mezi Štáblovicemi a Mikolajicemi na Opavsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sdělil to mluvčí opavské policie René Černohorský. Jak uvedl, řidič osobního auta přehlédl před ním jedoucí koňský povoz, do kterého zezadu narazil, po střetu sjel povoz do příkopu a přitom došlo ke zranění dvou mužů ve věku 62 a 39 let.

„Pravděpodobně utrpěli zranění hlavy a různé pohmožděniny,“ sdělil Černohorský. Doplnil, že jeden ze dvou zapřažených koní na místě uhynul.

„Podle dosavadního šetření řidič osobního automobilu nebyl pod vlivem alkoholických nápojů či jiných omamných a psychotropních látek a jedů. Koňský povoz údajně přehlédl kvůli tomu, že byl oslněn zapadajícím sluncem,“ dodal Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám