Hlavní obsah

Po hádce s manželem málem zmrzla v lese

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Sedmačtyřicetiletou ženu, která se v noci na čtvrtek ztratila v lese, se podařilo vypátrat a zachránit před umrznutím policistům na Vsetínsku. Silně podchlazenou a vyčerpanou ji našli na pastvině u zimoviště pro zvířata.

Foto: Profimedia.cz

Zima v lese

Článek

„Policisté dvě hodiny v noci pátrali po ženě v lesích a pastvinách v okolí Ústí a Janové na Vsetínsku. Pátrací akce byla úspěšná,“ informovala ve čtvrtek mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Před desátou hodinou večer zavolala na linku 158 sedmačtyřicetiletá žena, že se ztratila v lese někde v okolí Janové. Tato informace šla ze zlínského operačního střediska neprodleně na vsetínskou policii. Kolegové vyjeli nejprve do Janové, kde žena bydlí a zkontaktovali jejího manžela. Ten řekl, že se večer se svou ženou nepohodl. Po slovní rozepři, kdy byla žena velmi rozrušená, se šla kolem půl osmé projít ven. Kam šla, manžel nevěděl,“ informovala mluvčí.

„Kolegové se pokoušeli navázat telefonické spojení s pohřešovanou, její telefon byl nedostupný. Manžel nám řekl, že mají na okraji Janové chatu, kam poté s policisty jel. Žena v chatě ani nikde v okolí nebyla,“ popsala Javorková.

Útočiště našla u krmelce

Později se se ženou podařilo policistům opět spojit. Uvedla, že je poblíž krmelce pro zvířata. Od starosty obce získali policisté informaci o umístění krmelců a tak zaměřili pátrání správným směrem. Do pátrací akce byli povoláni i dva psovodi.

„Několik minut po půlnoci policisté vyčerpanou ženu našli. Seděla na zemi pod přístřeškem krmelce pro zvěř. Neměla ani čepici ani rukavice. Byla tak ztuhlá a podchlazená, že nemohla mluvit. Navíc byla dezorientovaná, vůbec nevěděla, kde je. Žena skončila v péči lékařů vsetínské nemocnice. V osmistupňovém mrazu se nemusela bez pomoci rána dožít,“ konstatovala Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám