Hlavní obsah

Dobrovolný hasič se chtěl zviditelnit, ohlašoval bomby a zakládal požáry

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany
Aktualizováno

Získat větší prestiž, uznání a také se zviditelnit. To byl motiv mladého dobrovolného hasiče ze Strašic na Rokycansku, který zakládal a následně ohlašoval požáry nebo uložení bomby.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Stíháme muže ze Strašicka pro pokračující přečin šíření poplašné zprávy a pro poškození cizí věci,“ uvedla mluvčí rokycanské policie Jana Tomková. Podle ní se měl činu dopustit v listopadu loňského roku a letos v lednu. Podle informací Práva se jedná o dobrovolného hasiče.

„Opakovaně oznamoval pod smyšlenými jmény na lince tísňového volání požáry a uložení bomb v obci Strašice, ačkoli věděl, že tato tvrzení se nezakládají na pravdě. V jednom případě pak měl požár i založit,“ uvedla mluvčí rokycanské policie Jana Tomková.

V listopadu oznámil požár kontejneru s lupením, o den později požár kontejneru u ubytovny, další den požár kuchyně v rodinném domě a hned následující den uložení bomby ve Strašicích s uvedením čísla a posléze s tvrzením o uložení bomby v ubytovně.

Zaměstnal všechny záchranné složky

„Ke konci listopadu založil požár ve sklepě bytu, kde zapálil gauč, přičemž došlo i k požáru odloženého dřevěného kredence, stolku a poškození malby,“ upřesnila Tomková.

Podle ní na základě uskutečněných telefonátů byly provedeny výjezdy jednotek Hasičského záchranného sboru, místních členů sboru dobrovolných hasičů a policistů i strážníků obecní policie.

„V případech, kdy bylo oznámeno uložení nástražného výbušného systému, byly provedeny rozsáhlé prohlídky všech možných prostor, ubytoven a v případě, který se týkal místní školy, byla provedena i evakuace žáků a personálu,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že pachatel se ke svému jednání přiznal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám