Hlavní obsah

Pacienti zavolali na opilého doktora policisty, naměřili mu přes čtyři promile

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město nad Metují

Podezřelé chování lékaře v jedné ze soukromých ambulancí v Novém Městě nad Metují přivedlo v úterý do jeho ordinace policisty. Na základě oznámení z řad občanů se sem přijeli přesvědčit, zda muž není pod vlivem alkoholu, což se následně potvrdilo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Hlídka vyzvala doktora v ordinaci k dechové zkoušce. První zkouška v 10:41 ukázala na displeji dechového testeru číslo 4,16 promile. Policisté lékaře vyzvali k následování na oddělení, s čímž souhlasil. Opakované dechové zkoušky, kterým se lékař dobrovolně podrobil, ukázaly dvakrát téměř 2,90 promile. Třetí a poslední zkouška, zhruba v hodinovém odstupu od té první, pak lékaři naměřila ještě přes 2,5 promile alkoholu v jeho dechu,“ dodala policejní mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Policisté hned v úterý zahájili s mužem zkrácené přípravné řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hrozí mu až tři roky

„Vzhledem k tomu, že lékař ve stavu opilosti ordinoval, tedy vykonával činnost či zaměstnání, při kterém mohl ohrozit život nebo zdraví lidí, policisté s ním zahájili zkrácené přípravné řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky s možným až ročním trestem odnětí svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti,“ dodala Prachařová s tím, že pokud vyšetřování prokáže, že se jedná o opakované problémy s alkoholem i zákony, lékaři by dokonce hrozilo až tříleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám