Hlavní obsah

Žáky základní školy potrestal soud za drsnou sexuální šikanu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Definitivní tečku za případem sexuální šikany na základní škole ve Strašicích na Rokycansku učinil tamní okresní soud. Čtyřem nezletilcům uložil dohled probačního úředníka. Školáci také musí projít speciálním výchovným programem. Pátý hříšník odešel od soudu s výstrahou. Právu to ve středu potvrdil soudce Radovan Hronek.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Od přísnějších sankcí hochy zachránilo to, že ještě nejsou trestně odpovědní. Jejich chování podle policie naplňovalo znaky trestných činů pohlavního zneužití, vydírání a výtržnictví. Mladíci u soudu tvrdili, že si závažnost svého jednání neuvědomovali.

Sexuálního násilí se pětice čtrnáctiletých chlapců dopouštěla od září 2009 do loňského dubna, a to jak přímo ve škole, tak i mimo ni.

„Začalo to vulgárními nadávkami a končilo tím, že chlapci dívky plácali po obličeji pohlavním údem nebo nad jejich těly onanovali,“ uvedl zdroj obeznámený s vyšetřováním. Jejich chování postupně gradovalo tak, že o přestávkách běhali ve třídě s vystrčeným penisem a otírali se o spolužáky.

Trestní oznámení podala ředitelka školy poté, co se na ni obrátili rodiče jedné z poškozených dívek.

„Jsou to problémoví hoši, na které už nemáme páky, jak je více potrestat. Všichni již mají snížené známky z chování,“  řekla Právu už dříve šéfka školy. Jak dodala, chování chlapců už přerostlo rámec pubertálních hrátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám