Hlavní obsah

Děvčátko, které srazil rychlík na Českokrumlovsku, zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Dvouleté děvčátko, které v úterý večer srazil rychlík na přejezdu u Kaplice na Českokrumlovsku, podlehlo v nemocnici vážným zraněním. Informoval o tom mluvčí českobudějovické nemocnice Jan Dušek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Vlak jedoucí od Horního Dvořiště do Českých Budějovic u obce Střítež na Českokrumlovsku srazil dítě, které právě bylo v kolejišti. Odhodil je stranou. Nehoda se stala dvanáct minut po sedmnácté hodině. [celá zpráva]

Holčička byla převezena s těžkým zraněním leteckou záchrannou službou na Traumacentrum českobudějovické nemocnice. Zemřela několik desítek minut po havárii.

"Lékaři se dítě snažili oživovat při transportu ve vrtulníku i na traumatologickém oddělení v českobudějovické nemocnici. Ale nepodařilo se jim ho zachránit," uvedl Dušek.

Policie vyšetřuje, jak se dítě dostalo na koleje

Zatím není zcela jasné, jak se dívka na koleje dostala. "Okolnosti případu i to, kdo měl dítě v danou chvíli hlídat, teprve vyšetřujeme," řekla policejní mluvčí Michaela Pavlíčková

Reklama

Výběr článků

Načítám