Hlavní obsah

Kriminálku šokovala brutální vražda muže, který sloužil jako boxovací pytel

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Meziříčí

S nevídanou brutalitou má co do činění policejní mordparta z Vysočiny. Nástrojem první letošní vraždy, která se odehrála v sobotu 8. ledna za zdmi ubytovny polských dělníků ve Velkém Meziříčí, přitom byly lidské ruce a nohy. Svého subtilního spolubydlícího zde umlátili dva opilí kumpáni. Příčinou byla zřejmě šikana.

Článek

„Osobně jsem asistoval při nařízené soudní pitvě na Ústavu soudního lékařství v Brně. Výsledek tak brutálního útoku jsem dosud neviděl,“ poznamenal vyšetřovatel případu Pavel Kubiš.

Na dělnickou ubytovnu byli kriminalisté přivoláni v sobotu kolem 19. hodiny lékařem záchranky. Ten jako první vyslovil podezření, že nalezený bezvládný muž nezemřel přirozeným způsobem. Rozsáhlá vnitřní poranění vzápětí potvrdil i přivolaný soudní znalec.

„Situace byla velmi nepřehledná. V objektu se pohybovaly asi dvě desítky lidí, vesměs Poláků, kteří od rána poměrně vydatně popíjeli, a to takovým způsobem, že chodili z pokoje do pokoje a takřka v každém do sebe něco nalili. Komunikaci s nimi ztěžovala jazyková bariéra hned ze dvou směrů,“ vykreslil vyšetřovatel složitý terén, do něhož mordparta dorazila.

Oběť zvlášť trpěla

Přesto se podařilo záhy omezit okruh možných pachatelů na dva spolubydlící oběti ve věku 42 a 36 let. Obyvatelé ubytovny totiž kriminalistům přiznali, že nejstarší z trojice na dotčeném pokoji občas sloužil svým společníkům jako boxovací pytel.

Submisivní oběť pravděpodobné šikany však údajně ani po třech měsících společného bydlení neprojevila zájem o přestěhování. Celá situace je tak předmětem dalšího vyšetřování. Útočníci by měli zůstat během něj ve vazbě.

„Už byli obviněni a za zločin vraždy provedený zvlášť brutálním a trýznivým způsobem mohou zůstat za mřížemi až na doživotí,“ uvedl Pavel Kubiš. Smrt muže způsobilo vykrvácení do dutiny břišní, zapříčiněné několika desítkami tupých úderů do různých částí těla. Patolog potvrdil desítky kopanců, úderů pěstmi i škrcení.

Útoky, které měly probíhat v několika vlnách od ranních hodin a s vypitým alkoholem postupně gradovaly, přivodily oběti kromě rozsáhlých hematomů také prasklá játra, poraněné ledviny a zlomeniny většiny žeber. Muž umíral v bolestech a při vědomí minimálně desítky minut.

Obvinění násilníci se k jistému konfliktu přiznali, vinu za smrt však svalují jeden na druhého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám