Hlavní obsah

Podnapilý muž chtěl opět vypustit psy z útulku

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ústečtí městští strážníci o víkendu zadrželi 39letého muže, který v minulém týdnu vypustil z ústeckého Centra pro zvířata v nouzi všechny psy. Muž plánoval otevřít kotce znovu, tentokrát mu v tom ale policisté zabránili.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Muž uvedl, že si do útulku šel pro svého psa, kterého tam také našel. Ovšem když viděl, jak tam jsou ostatní psi zavření, tak je pustil. „V sobotu se jednalo o tu samou situaci. Ve chvíli, kdy jej strážníci zadrželi, byl v podnapilém stavu a nadýchal 1,9 promile alkoholu,“ uvedla ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podle ní je muž bezdomovec, který jako svou kontaktní adresu uvedl jedno z místních restauračních zařízení. Je podezřelý z přestupků proti občanskému soužití a proti majetku.

Minulý týden muž otevřel kotce v noci na 5. ledna, psi pak pobíhali v mraze po čtvrti Severní Terasa. Jednoho z nich porazilo a usmrtilo auto. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám