Hlavní obsah

Bezdomovec znásilnil školačku v rodině, která se ho ujala

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Smilovali se nad člověkem bez domova a vzali ho k sobě. Teď toho zcela jistě litují. Padesátiletého muže zadržela policie pro podezření, že znásilnil dvanáctiletou dívku z rodiny, která mu poskytla střechu nad hlavou. Za to může skončit ve vězení až na dvanáct let.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Podezřelý muž putoval od soudu do vazby.

Článek

„Muže stíháme pro zvlášť závažný zločin znásilnění. S ohledem na to, že poškozenou je nezletilá dívka, hrozí obviněnému vysoký trest,“ řekl Právu Jiří Richtr z Krajského státního zastupitelství v Plzni. O dalších podrobnostech případu ale s ohledem na jeho citlivost hovořit nechtěl. Podle informací Práva přinutil muž školačku přímo k pohlavnímu styku. Ta se snažila bránit, ale on její odpor překonal.

Pro násilníka si kriminalisté dojeli do malé obce na Domažlicku v pondělí k večeru. „Sjelo se tady spousty policejních aut. Pak jsem viděl, jak z domu vyvádějí v poutech toho bezdomovce,“ řekl jeden ze sousedů.

Podle něho se dotyčného muže rodina ujala už před časem. „Spal u nich, dostával tam i najíst. Na oplátku jim pomáhal třeba se štípáním dříví nebo nosil uhlí. O tu holčinu se starala babička, která ji má svěřenu do péče“ pokračoval starší muž. Podle něho to ale zase tak vzorná rodina není.

Muže podezřelého ze znásilnění poslal ve středu soudce do vyšetřovací vazby, a to pro všechny tři důvody, které trestní řád zná. „Na svobodě by mohl ovlivňovat svědky nebo mařit vyšetřování. Hrozí také, že by v trestné činnosti pokračoval,“ vysvětlil soudce Josef Miller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám