Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil 16 let muži za ukopání přítelkyně

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Na šestnáct let za mříže poslal ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci 33letého Róberta Kimličku za to, že loni v březnu ubil svoji přítelkyni. VS tak potvrdil verdikt Krajského soudu (KS) v Ostravě z loňského 25. října, proti kterému se násilník odvolal.

Foto: Petr Marek, Právo

Róbert Kimlička u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Tragédie se stala v noci z 21. na 22. března loňského roku ve Frýdku-Místku v bytě, kde Kimlička v tu dobu se svou přítelkyní bydlel. Pod vlivem alkoholu ve zlostném afektu tam na ženu surově opakovaně našlápl, nakleknul či ji kopnul do oblasti trupu. Způsobil jí trojnásobné natržení sleziny, které vedlo ke krvácení do břicha a následné smrti.

U VS se Kimlička domáhal zrušení rozsudku KS a zohlednění jeho odvolacích námitek v novém rozhodnutí. Tvrdil, že zranění ženě vznikla až, když ji po jejím upadnutí zvedal. V té souvislosti zpochybnil věrohodnost jediného svědka, který byl v inkriminované době na místě činu. Ten vypovídal rozdílně v přípravném řízení a u hlavního líčení.

Požadoval, aby jeho jednání VS posoudil nanejvýš jako usmrcení z nedbalosti a zároveň mu snížil trest. Vrchní soud však jeho argumenty neakceptoval.

„Důkazy obžalovaného jednoznačně usvědčují. O jeho vině není pochyb. Přiměřený je i trest, neboť se na něj vztahuje zvýšená sazba při opětovném spáchání zvlášť závažného zločinu,“ řekl Právu mluvčí VS Petr Angyalossy s tím, že v minulosti už byl Kimlička odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám