Hlavní obsah

Zloděj našel pod matrací tisíce, pak nastražil zápalný systém a utekl

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Zamaskovat stopy po krádeži požárem chtěl nejspíš na přelomu roku zatím neznámý zloděj, který ukradl peníze z domu v jedné z obcí u Nové Bystřice na Jindřichohradecku. Jeho záměr podpálit dům mu ale nevyšel, nastražený zápalný systém naštěstí selhal.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž se do domku vloupal někde mezi 27. prosincem a 2. lednem. Rozbil zámek na vstupních dveřích a v ložnici sebral nejméně 85 tisíc korun, které byly uloženy pod matrací postele. Pak začal připravovat maskovací manévr.

„Z nalezených textilií připravil zápalný knot, který rozvedl po domu a stodole, kde stál zaparkovaný osobní vůz. Pak ke knotu připojil elektrické spínací hodiny a ohřívač, celý objekt polil hořlavinou a všude také rozmístil plastové láhve a kanystry. Pak odešel,“ řekla mluvčí policie Hana Millerová.

Zápalný systém se sice vznítil, knot ale prohořel jen ve vstupní místnosti, kde se naštěstí sám uhasil. Kdyby se požár rozšířil, způsobil by škodu na několika budovách asi za pět miliónů korun.

„Případ si převzali kriminalisté, kteří po pachateli pátrají. Pokud se to podaří, bude stíhán za krádež a obecné ohrožení,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám