Hlavní obsah

Invalida pobodal pečovatelku, která mu podle sousedů šla po penězích

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety ho manželka pobodala tak, že zůstal na půl těla ochrnutý. Teď sám vzal do ruky nůž a udělal to samé pečovatelce, která se o něj po smrti jeho ženy starala. Sedmašedesátiletý invalidní důchodce napadl o 32 let mladší ženu ve čtvrtek odpoledne v jednom z bytů v Rubešově ulici v Plzni.

Článek

Těžce zraněnou ji záchranka převezla do nemocnice na oddělení, kde se přijímají pacienti v ohrožení života. Podezřelého muže policisté zadrželi.

Podle sousedů byly motivem peníze. „Ten chlap měl docela slušné úspory. Nakvartýrovala se k němu na jaře a po pár měsících už neměl ani na nájem a elektriku. Pak se pečovatelka od něho odstěhovala, ale pořád k němu docházela,“ řekl muž ze sousedství.

Sousedé také hovořili o tragédii, která muže potkala v roce 2008. „Manželka se na něj vrhla s nožem a zmrzačila ho. Tehdy ale nedal souhlas k jejímu trestnímu stíhání. Starala se o něj do začátku letošního roku, kdy zemřela,“ připomněli osudové okamžiky člověka, který podle nich byl velmi hodný a vděčný za každou pomoc.

Co se během čtvrtečního dne v jeho bytě odehrálo, vědí zřejmě jen oni dva. Zraněná žena podle svědků vyběhla z domu a zamířila do prodejny použitého zboží v domě přes ulici.

„Rozrazily se dveře a do krámu vběhla zakrvácená žena. Vykřikla něco v tom smyslu, že jí ten kretén pobodal. Schoulila se na zemi do klubíčka a začala zvracet. Když jsem jí svlékl bundu, ze zad jí crčela krev. Dostala hysterický záchvat, že tady umře. Prstem jsem se snažil ucpat krvácející ránu a uklidňovali jsme ji. Hned jsem také volal záchranku a policii,“ řekl Právu majitel bazaru Petr Petrovský.

Do pár minut byla ulice plná policejních aut. „Pak jsem viděl, jak odnaproti vyvádějí toho muže v želízkách. Měl taky nějaký krvavý šrám na krku,“ pokračoval Petrovský. Případ si podle mluvčí plzeňské policie Simony Čejkové přebrali krajští kriminalisté. Muži hrozí obvinění z pokusu vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám