Hlavní obsah

Auto zabilo na Svitavsku chodce, když přebíhal silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Moravské Třebové na Svitavsku srazil v pátek večer automobil chodce, který zraněním na místě podlehl. Na hlavním tahu na Moravu na silnici 35 se v obou směrech tvoří kolony, policie řídí provoz kyvadlově. Uvedla to policejní mluvčí Anna Štegnerová. Je to už druhá nehoda v oblasti, odpoledne zablokoval tah z Brna na Svitavy převrácený kamión.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"Chodec pravděpodobně přebíhal vozovku. Řidič, který jel směrem na Mohelnici, nedokázal střetu zabránit. Muž u sebe neměl doklady, budeme zjišťovat jeho totožnost," řekla mluvčí.

V obou směrech se tvoří dlouhé kolony. Vyšetřování nehody může trvat do 20:30.

Silniční tah z Brna na Svitavy zablokoval kolem čtvrté odpoledne u Sebranic na Blanensku převrácený kamión. Nehoda se stala na sebranickém mostě. Když se kamión převrátil, začal hořet. Po zásahu hasičů namoklá vozovka zčásti zledovatěla a začala být kluzká. Policie proto odklonila dopravu ze silnice 43 přes Svitávku a Mladkov.

Problémy v dopravě způsobilo i sněžení

Dopravu po celé republice v pátek komplikovalo počasí. Husté sněžení, silný vítr a snížená viditelnost působily dnes problémy především řidičům v Čechách. Na zavátých silnicích se stala řada nehod, někde blokovaly dopravu uvízlé kamiony.

Na Šumavě a Prachaticku napadlo přes noc asi 15 centimetrů sněhu a tvořily se sněhové jazyky. Od rána se stalo několik nehod, mezi nejvážnější patřila srážka osobního a nákladního auta u Nové Vsi na Táborsku, při níž se vážně zranili tři muži, dva z nich navíc uvízli ve zdemolovaném vraku.

Husté sněžení a vítr způsobily od rána řadu nehod i v Libereckém kraji, havarovaly tam například dva autobusy. Uvízlé kamiony navíc zablokovaly několik silnic. Na některých místech napadlo až 25 centimetrů sněhu. Po poledni se situace uklidnila a postupně se zablokované i zaváté cesty podařilo zprůjezdnit. Údržbu silnic však komplikoval vítr, který na Frýdlantsku a Českolipsku vytvářel sněhové jazyky a závěje.

Stejná situace byla ve vyšších polohách Královéhradeckého, Pardubického a Plzeňského kraje i Vysočiny. Na Žďársku sněžení přecházelo v déšť a hrozila tvorba náledí. Některé vozovky může vítr zafoukávat také na severu Olomouckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám