Hlavní obsah

Rychlík narazil do stromu, který spadl na vedení nad tratí

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně
Aktualizováno

Rychlík jedoucí z Chebu do Prahy narazil u Chodové Plané do stromu padlého do vedení. Událost se stala před devátou hodinou ráno na trati z Mariánských Lázní ve směru na Planou a obešla se bez zranění. Provoz na trati byl obnoven zhruba ve 14 hodin.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Vyvrácený strom sundali ze soupravy hasiči.

Článek

„Nemáme hlášeno žádné zranění,“ potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. „Je poškozeno trakční vedení,“ dodal.

Padesát lidí z vlaku odvezl motorový vůz zpět do Mariánských Lázní. „Odtud pokračovali do Plzně a Prahy s asi 150ti minutovým zpožděním náhradní autobusovou dopravou,“ doplnila mluvčí ČD Radka Pistoriusová.

Strojvedoucí si stromu přes trakční vedení všiml. „Vlak, který jel 90ti kilometrovou rychlostí, ale nebylo možné zastavit včas ani rychlobrzdou,“ zkonstatovala mluvčí.

Lokomotiva strom podjela a ten zůstal na vagónech. Strom zlikvidovali hasiči. „Škoda na sběrači lokomotivy činí 20 000 Kč a škodu na trakčním vedení vyčíslila Správa železniční dopravní cesty na 10 000 korun,“ doplnila mluvčí. I přes poškození sběrače se podařilo soupravu dostat do Chodové Plané.

Zhruba hodinu se dnes dopoledne nejezdilo také na trati Plzeň - Žatec. Pod náporem těžkého sněhu tu spadl strom na trať mezi Kaznějovem a Plasy, to bylo od osmi do devíti hodin. Podobný problém byl mezi Plasy a Mladoticemi, tam stála doprava mezi devátou a desátou hodinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám