Hlavní obsah

Policista lezl na balkón domu pro plačící podchlazené dítě, dospělý spal v bytě

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Policista v severočeském Mostu musel vlézt na balkón domu, kde plakalo malé dítě. To našel mírně podchlazené a předal ho do rukou zdravotníků. Později se zjistilo, že muž, který měl dítě na starosti, spal v bytě.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Policisté neupřesnili, kdy přesně se případ stal. Na linku 158 přijali oznámení od náhodného svědka, že na balkóně jednoho domu již nějakou dobu pláče spoře oděné malé dítě.

„Na zvonění a bouchání nikdo v bytě nereagoval. Jeden z policistů se snažil dostat do blízkosti dítěte, což se mu podařilo a i přes určité překážky vlezl na balkón. Dítěti dal svoji bundu a skrz byt s ním v náručí vyběhl k přivolané záchrance,“ řekla mluvčí mostecké policie Alena Bartošová.

Chlapec byl podle lékaře lehce podchlazený. „Policisté zjistili, že dítě tam nebylo samo. V bytě potom našli spícího muže, který měl dítě na starost. Policie věc nyní prověřuje,“ doplnila Bartošová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám