Hlavní obsah

Sedmnáctiletá dívka na Opavsku zabila přítele své matky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Krvavou rodinnou tragédii vyšetřuje kriminální policie v malé obci na Opavsku. Teprve sedmnáctiletá dívka tam zabila přítele své matky. Policie případ vyšetřuje jako ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Právu to potvrdil mluvčí moravskoslezské policie Miroslav Pech. Bližší informace policie zatím nechce sdělit s ohledem na věk podezřelé a zákon. Incident se odehrál ve čtvrtek večer a předcházelo mu slovní a fyzické napadání. Dívka se s mužem hádala a spor vyvrcholil tím, že ho bodla.

„Přivolaný lékař už nedokázal muži ve věku 46 let pomoci. Na místo ihned přijeli opavští policisté, zajistili místo činu a na základě svědeckých výpovědí i podezřelou mladistvou osobu,“ řekla policejní mluvčí Darina Majková.

Policie bližší informace k případu nebude poskytovat s ohledem na zákon, který chrání totožnost mladistvých pachatelů.

Na místě zasahovaly dvě posádky záchranné služby. „Dostali jsme to nahlášeno jako krvácející poranění horní končetiny, po příjezdu na místo se ale ukázalo, že poranění je daleko závažnější,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

„Zdravotníci ihned zahájili resuscitaci a přivolali výjezdovou skupinu s lékařem. Šestačtyřicetiletému muži zasahující lékař zajistil dýchací cesty intubací. Za stále probíhající nepřímé srdeční masáže, podávání léků a při opakovaných defibrilacích pokračovala snaha obou posádek o obnovení činnosti pacientova srdce. Přes téměř hodinové úsilí však nebyly oživovací pokusy úspěšné. Pacient na místě podlehl svému zranění bodného charakteru, které utrpěl,“ uvedl mluvčí Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám