Hlavní obsah

V Kladně zemřel při nehodě řidič, kterého pronásledovala policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

V Kladně v noci na neděli zahynul při nehodě řidič osobního auta, kterého pronásledovala policie. Následkům zranění na místě podlehl. Uvedla to mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvaadvacetiletý muž podle ní nezastavil na značce stop. Policejní hlídka to viděla a vydala se za ním. "On ale nerespektoval výzvu k zastavení a při ujíždění narazil do stromu," řekla Nováková.

Mladík neměl zapnuty bezpečnostní pásy, po nárazu vypadl z auta a byl na místě mrtev. Podle mluvčí navíc neměl za volantem co dělat, protože mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel do roku 2013.

"Co se týče alkoholu, byla nařízena pitva, protože jsme nemohli zjistit, zda byl nebo nebyl pod vlivem alkoholu," dodala mluvčí.

Pro policisty, kteří mladíka pronásledovali, nebude mít mladíkova smrt žádnou dohru. Podle Novákové byl jejich postup v pořádku a neporušili žádný předpis.

Nehoda se podle Novákové stala hodinu po půlnoci v Huťské ulici poblíž Sládečkova vlastivědného muzea. Mluvčí tak opravila prvotní informaci, podle níž vůz havaroval v Dubské ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám