Hlavní obsah

Policie zasáhla při předávání úplatku na úřadě v Kamenickém Šenově

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa
Aktualizováno

Policisté z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality v úterý zasahovali na městském úřadě v Kamenickém Šenově na Českolipsku přímo při pokusu o předání úplatku.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Opuštěné zdravotní středisko v Kamenickém Šenově chtěli cizinci získat uplácením.

Článek

„Došlo k pokusu o ovlivnění mé osoby v případě rozhodování o prodeji městského majetku, nahlásil jsem to policii, a ta zasáhla. Nic bližšího nemohu sdělit,“ řekl Právu starosta Kamenického Šenova Jaroslav Andrysík (ODS).

Osoba nebo osoby se snažily ovlivnit prodej neobývaného lékařského domu na náměstí. Radnice jej prodává za jeden milión korun.

Podle mluvčího Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie Romana Skřepka byli zadrženi dva cizinci ve věku 53 a 26 let a ve středu byli obviněni ze zločinu podplácení. V případě odsouzení hrozí obviněným mužům trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

„Muži opakovaně nabídli pracovníkovi Městského úřadu v Kamenickém Šenově úplatek ve výši 150 tisíc korun za to, že je jako zájemce o koupi upřednostní při prodeji budovy bývalého zdravotního střediska, které bylo nabízeno k prodeji prostřednictvím realitní kanceláře,“ uvedl Skřepek s tím, že k první nabídce úplatku došlo přímo v budově městského úřadu, k druhé již došlo mimo budovu úřadu v jedné restauraci v nedalekém Novém Boru.

„Pracovník městského úřadu tento úplatek opakovaně odmítl. Bezprostředně po skončení druhé schůzky byli muži zadrženi příslušníky policie a umístěni do policejní cely,“ popsal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám