Hlavní obsah

Vlak smetl přívěs s koněm, zvíře letělo dvacet metrů vzduchem

Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezděkov
Aktualizováno

Na železničním přejezdu v Bezděkově na Klatovsku se srazil osobní vlak s terénním autem, které táhlo vlek s koněm. Podle prvních informací vlak narazil právě do přívěsu. Kůň byl na místě mrtvý. Řidič vozidla je jen lehce zraněný.

Článek

Nehoda se stala na přejezdu, který je zabezpečen světelnou signalizací. Řidič pickupu Nissan Patrol s vlekem vjel i přes výstrahu na koleje v domnění, že ještě stihne projet před blížícím se motorovým vlakem.

Ten narazil do laminátového přepravního boxu, ve kterém byl kůň. Po střetu zbyly z přívěsu jen třísky, zvíře po nárazu letělo vzduchem asi 20 metrů a zastavilo se až o zeď drážního domku.

Foto: Právo

Kůň zůstal nehybně ležet u drážního domku.

Podle vrchního inspektora Českých drah Jaromíra Kačerovského jel vlak asi 60kilometrovou rychlostí. „Na přejezdu jsou výborné rozhledové podmínky. Přijíždějící vlak je vidět na stovky metrů. Řidič zřejmě zariskoval a neuvědomil si, že má ještě přívěs,“ řekla Kačerovský.

Ve vlaku cestovalo 15 pasažérů, nikdo nebyl zraněn. „Škoda na vlaku je 150 tisíc. Poničena byla brzdná soustava a rozbitá čelní skla. Vlak nebyl schopen další jízdy,“ dodal Kačerovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám