Hlavní obsah

Matka utopila čerstvě narozené dítě v záchodové míse

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Mrtvé novorozeně v záchodové míse a apatická matka. Takový obrázek se naskytl záchranářům, kteří byli přivoláni minulý pátek do ubytovny v Plzni na Karlově.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Po předběžné zprávě soudních patologů to nyní vypadá, že dvacetiletá žena ze Slovenska dítě bezprostředně po porodu zabila. Zřejmě ho v záchodě utopila. Zda jednání matky souvisí z poporodní psychózou, kdy jsou rodičky vystaveny velkému náporu pro ně do té doby neznámých emocí, budou zřejmě zkoumat znalci.

„K případu zatím nebudeme podávat žádné informace,“ uvedl na dotaz Práva náměstek krajského policejního ředitele Jaromír Kníže.

Policisté se už ale podle zjištění Práva obrátili na soud kvůli nutné obhajobě. „Ustanovoval jsem v této trestní věci advokáta,“ potvrdil ve čtvrtek Právu soudce Ladislav Mrzena.

Ženě hrozí obvinění ze zločinu vraždy novorozeného dítěte matkou, za což může jít do vězení až na osm let. Zřejmě už je v policejní cele a čeká, zda státní zástupce podá návrh na vzetí do vazby.

K ženě přivolal zdravotníky její přítel. „Kolem šesté večer volal na tísňovou linku muž s tím, že jeho družka krvácí a potrácí. Informace byly dost zmatené a navíc muž se nechtěl příliš vybavovat s odůvodněním, že spěchá do práce,“ uvedla mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková. Když lékař dorazil na místo, zjistil, že se nejedná o potrat, ale o normální porod donošeného dítěte.

„To bylo podchlazené, v bezvědomí a nejevilo žádné známky života. Ani přes intenzívní resuscitaci se ho zdravotníkům nepodařilo oživit,“ upřesnila Ptáčková s tím, že matku převezla sanitka na gynekologii do nemocnice. Zdravotníci pak na místo přivolali kriminálku.

Reklama

Výběr článků

Načítám