Hlavní obsah

Oheň v garážích karlovarské arény způsobil škodu za 20 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

V karlovarské multifunkční KV Aréně způsobil pondělní požár škodu odhadnutou asi na 20 miliónů korun. Na internetových stránkách o tom informoval Hasičský záchranný sbor ČR. Mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal nechtěl zatím vzhledem k pokračujícímu vyšetřování škodu komentovat.

Článek

"Je to škoda, která vychází z odhadu se stavební firmou. Vznikla především na technologiích," řekl jednatel společnosti KV Arena Jiří Hejda. Ujistil, že basketbalový šampionát, který v hale začíná v úterý, ohrožen není. "Hrálo se i naplánované secvičné utkání a vše proběhlo naprosto bez problému," doplnil.

Shořelo několik aut

Požár vypukl odpoledne v podzemních garážích. Z haly, kterou dělníci připravovali na závěrečnou fázi mistrovství světa v basketbalu žen, bylo evakuováno několik desítek lidí. Jeden člověk se nadýchal kouře a byl převezen do nemocnice. Zřejmě shořelo několik aut.

Požár se podařilo zlikvidovat během půldruhé hodiny a ze suterénu se už dál do objektu nerozšířil. Vyšetřovatelé na místo povolali speciálně vycvičeného psa a také specialisty z hasičské laboratoře v Třemošné u Plzně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám