Hlavní obsah

V Olomouci se srazila dodávka s vlakem, jedna žena zraněná

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Zranění mladé ženy si v úterý před desátou dopoledne vyžádal střet osobního vlaku s dodávkovým vozidlem Volkswagen Transporter na železničním přejezdu v Olomouci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K nehodě došlo na železničním přejezdu se světelnou a zvukovou signalizací na Rybářské ulici v Olomouci. Osobní vlak mířil na trati z Olomouce do Prostějova. Dodávkový vůz řídil devětapadesátiletý řidič, který vyvázl bez zranění. Jeho sedmadvacetiletá žena utrpěla poranění, s nimiž byla převezena na ošetření do Fakultní nemocnice v Olomouci. Cestující i obsluha vlaku vyvázli bez zranění,“ informoval mluvčí olomoucké policie Michal Pižurin.

Provoz železniční trati přerušen na dvě hodiny

Provoz na železniční trati musel být kvůli vyšetřování a odstraňování následků nehody přerušen, krátce po poledni byl provoz obnoven. Škodu odhadli odborníci na místě na jeden milión korun, z toho 600 tisíc na dodávkovém automobilu a 400 tisíc na vlaku a zařízení železnice.

„Podle prvních informací bylo signalizační zařízení v provozu. Přesnou příčinu nehody policisté vyšetřují,“ doplnil Pižurin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám