Hlavní obsah

Vlaky jely proti sobě na jedné koleji, zastavil je až „generální stop“

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Razantní zásah výpravčí zabránil v pondělí ráno pravděpodobně srážce dvou vlaků, které se dostaly na jedné koleji proti sobě u stanice Ješetice na Benešovsku. Výpravčí použila funkci „generální stop“ a podařilo se jí soupravy včas zastavit.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Událost se stala v půl deváté ráno. Ze stanice Ješetice na trati Praha - Tábor - České Budějovice vyjel rychlík směřující z Českých Budějovic do Prahy. Stalo se tak ve chvíli, kdy ze sousední stanice Heřmaničky proti němu jel na jednokolejné trati vlak Inter City Antonín Bruckner z Prahy do rakouského Lince.

„Oba vlaky výpravčí zastavila použitím funkce "generální stop", k žádnému zranění ani škodě nedošlo. Provoz mezi stanicemi Ješetice a Heřmaničky byl v důsledku nehody zastaven do 12:20 hodin,“ řekl Jan Kučera z Drážní inspekce.

Podle dosavadních výsledků šetření Drážní inspekce nepůjde o selhání techniky ani systému, příčinou bude neupřesněná lidská chyba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám