Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali zraněného houbaře z lesa

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zraněného houbaře zachraňovali v sobotu ráno záchranáři v lesích na Kroměřížsku mezi obcí Držková a Rajnochovice. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se speciálním vozidlem do těžkého terénu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Po příjezdu bylo zjištěno, že v lesích mezi Trojákem a Tesákem došlo ke zranění houbaře,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Osmapadesátiletý muž ze Zlínska houbařil s dalšími dvěma členy rodiny, když špatně našlápl, upadl a vážně si zlomil nohu nad kotníkem. Zranění nedovolovalo pokračovat v cestě, a proto členové rodiny zavolali na pomoc profesionální záchranáře přes tísňovou linku 112.

„Speciální jednotka hasičů - lezců ze Zlína dostávala cestou další podpůrné informace o lokalizaci zraněného muže. Velmi dobrá spolupráce mezi operačním střediskem a skupinkou houbařů dokázala upřesnit místo v hůře přístupném terénu lesa. Při jízdě hasiči používali navigaci GPS a další upřesňování předchozího postupu cesty hledaných osob,“ řekl Mitáček.

Asi 100 metrů od místa úrazu hasiči odstavili svůj speciál a zbytek cesty pokračovali pěšky. Muži poskytli první pomoc, zlomenou nohu zafixovali a pacienta umístili do transportních nosítek.

Muže transportovali asi jeden kilometr terénem k čekajícímu vozu zdravotnické záchranné služby. Lékař si pacienta převzal a následně ho odvezl do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám