Hlavní obsah

První den v srpnu nepřežilo na silnicích šest lidí

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Také druhý měsíc letošních letních prázdnin nevypadl ze smutné bilance tragického období dovolených na českých silnicích. Jen během neděle zemřelo na silnicích šest lidí. Umírali motorkáři, chodci i cyklisté.

Foto: HZS Zlínského kraje, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehody v neděli nepřežili dva motorkáři, stejný počet chodců i cyklistů. Zatím nejhorším dnem letošních prázdnin byl pátek 9. července, kdy zahynulo celkem dvanáct lidí.

Od ledna do července 393 mrtvých

Dopravní nehody si od ledna do konce července podle předběžných statistik vyžádaly 393 lidských životů, tedy o 62 méně než za stejné období loňského roku.

Letošní počet tragických případů je podle policejních statistik nejnižší od roku 1990. S předběžnými čísly seznámil šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Uplynulá neděle nebyla bezproblémová. U Čachrova na Klatovsku havaroval jednatřicetiletý motorkář. Nezvládl předjíždění auta v zatáčce a spadl, aniž se s vozidlem srazil. Těžkým poraněním hlavy pak podlehl v nemocnici.

Motorkář nepřežil předjíždění kolony

Řady zemřelých motorkářů rozšířil i muž, který se svým strojem předjížděl v Psárech u Prahy kolonu stojících vozidel. Podle mluvčí středočeské policie Soni Budské první z aut ale odbočilo vlevo a řidič motorky do něj narazil. Svým zraněním na místě podlehl.

Nedaleko Rouchovan na Třebíčsku se srazil třiačtyřicetiletý cyklista při projíždění levotočivé zatáčky v protisměru s jedoucím autem. Těžkým zraněním pak podlehl při převozu do nemocnice. V Nymburce se na pěší lávce srazila krátce po půlnoci cyklistka s chodcem. Žena po srážce spadla na hlavu a zraněním následně podlehla.

Auto přejelo muže ležícího na silnici

Jedna z nedělních nehod se stala u obce Valy na Pardubicku, kde časně ráno auto srazilo pětadvacetiletého muže. Chodec nehodu nepřežil. Dechová zkouška u řidiče byla podle policistů negativní.

Dalšího člověka usmrtilo auto u Češňovic na Českobudějovicku. Muž zřejmě ležel na silnici a auto ho přejelo. Přesné příčiny nehody policie nadále ale vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám