Hlavní obsah

Dobrovolný hasič na Bohdanečsku zapaloval lesy, policie ho zatkla

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lázně Bohdaneč
Aktualizováno

Pardubickým kriminalistům se podařilo zadržet žháře, který zejména na Bohdanečsku zapaloval lesy a porosty. Čtyřiadvacetiletý dobrovolný hasič se policistům přiznal k devíti z osmnácti požárů, které museli v poslední době likvidovat hasiči v okolí Lázní Bohdaneč.

Článek

„Obviněný muž je skutečně dobrovolným hasičem z Pardubicka,“ potvrdil Právu policejní mluvčí Jozef Bocán s tím, že muž jako důvod uvedl, že měl osobní problémy.

Kriminalisté na začátku celého vyšetřování obvinili dobrovolného hasiče zatím z jednoho založení požáru, který se stal mezi obcí Břehy a Přeloučí. Podle obvinění muž zapálil lesní porost u silnice. Za trestný čin poškozování cizí věci žháři hrozí až jeden rok vězení.

Úmyslně založené požáry se v okolí Lázní Bohdaneč objevily začátkem prázdnin a hasiči museli v některé dny vyjíždět i ke třem takovým případům. Vyšetřovatelé velmi brzy pojali podezření, že některé požáry musel zakládat žhář. Naposledy hořelo minulý týden v Přelovickém lese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám