Hlavní obsah

Lupič dal prodavačce nůž na krk a chtěl peníze

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloslav Hradil

Lupič ozbrojený velkým nožem loupil v pondělí odpoledne v prodejně potravin v malé obci na Přerovsku. Stalo se tak krátce před ukončením provozní doby obchodu. Pachatelem byl zřejmě bezdomovec.

Článek

„Vešel za prodejní pult a namířil hrot nože na krk prodavačky. Požadoval po ní vydání hotovosti z pokladny. Žena mu řekla, že v pokladně peníze nejsou, proto po ní chtěl klíč od trezoru. Následně ji přinutil, aby s ním šla k trezoru a otevřela jej. To se jí však nepodařilo, tak si ho odemkl sám,“ řekla Právu v úterý přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Z trezoru podle ní lupič odcizil peníze, stravenky a účtenky. „Při odchodu ještě ženě vyhrožoval s nožem v ruce, že nemá nikoho volat a nic se jí nestane. Poté z místa utekl,“ uvedla mluvčí. Prodavačka zraněná nebyla, celková škoda dosáhla necelých devíti tisíc korun.

Lupič má asi 40 až 45 let, je vysoký 170 až 180 cm, štíhlý, má neudržované až špinavé vlasy světle hnědé barvy a opálenou pleť. Na sobě měl triko s krátkým rukávem s tenkými bílomodrými proužky a dlouhé béžové nebo šedé kalhoty.

„Působil ušpiněným dojmem jako bezdomovec nebo dělník,“ dodala mluvčí. Lupiči hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám