Hlavní obsah

Na dálnici D1 se srazilo šest kamiónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dopravní nehoda šesti nákladních a dvou osobních vozidel ochromila v úterý odpoledne provoz na dálnici D1. Vozidla se srazila na 98. kilometru ve směru na Prahu. Jeden člověk byl zraněn a skončil v nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Na 98. kilometru se srazilo šest nákladních vozidel," řekl Novinkám operační důstojník dálniční policie ve Velkém Beranově. Nehoda se stala po 17. hodině, střetly čtyři tahače s návěsy, dva náklaďáky a dvě osobní auta.

"Devětadvacetiletý řidič jednoho z kamiónů byl zaklíněn ve vozidle a utrpěl středně těžké zranění, s nímž skončil v pelhřimovské nemocnici," řekl primář jihlavské záchranné služby Miroslav Havlík.

Řidič kamiónu opravoval kolo, ostatní vozy se mu vyhýbaly

Podle jednoho ze svědků jeden z řidičů kamiónu opravoval kolo ve stoupacím pruhu a řidič za ním jedoucího kamionu uviděl překážku na poslední chvíli. Poté, co rychle vybočil, narazila do něj další vozidla.

Policie odkláněla osobní auta na objízdnou trasu na exitu 112 na Havlíčkův Brod. Po 19. hodině byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh. "Po 20. hodině by měly být zprůjezdněné dva pruhy, ale to je předběžný odhad," uvedl policista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám