Hlavní obsah

Soud vynesl nové tresty nad skupinou zkorumpovaných policistů, nechávali si pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Soud v Kladně v úterý vynesl nové tresty nad 11 bývalými dopravními policisty, kteří si podle obžaloby nechávali peníze z pokut. Dva dostali 10 měsíců vězení. Ostatní vyvázli s podmínkami, zákazem činnosti v bezpečnostních složkách nebo byli obžaloby z některých skutků zproštěni.

Článek

Kladenský soud se případem začal znovu zabývat koncem března. Již předloni pěti z obžalovaných uložil podmíněné tresty a dva odsoudil k deseti měsícům ve věznici s dozorem. Krajský soud ale rozsudek zrušil a případ vrátil k novému projednání.

Případ se týkal kompletního týmu policistů ze skupiny silničního dohledu, tedy všech policistů, kteří v kladenských ulicích kontrolovali řidiče. Podle obžaloby si peníze vybrané na pokutách nechávali pro sebe.

V některých případech se spokojili i s úplatkem ve formě naturálií, údajně šlo o květiny a potraviny. Obhájci i obžalovaní to odmítali a poukazovali na údajné rozpory ve svědeckých výpovědích nebo vágnost odposlechů, které pořídila Inspekce ministra vnitra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám